Annons

Karin slutar efter 50 år

Karin Kristoffersson har i många år varit TA: s ansikte utåt när det gäller föreningsaktiviteter, främst med kalendariet Sydkusten som numera heter Det händer i dag.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2004
Karin Kristoffersson.Bild.Tomas Nyberg
Karin Kristoffersson.Bild.Tomas NybergFoto: 

Hon har arbetat många år i tidningsvärlden och bokbranschen. Sammanlagt i ett halvt sekel. På Trelleborgs Allehanda har hon varit verksam sedan 1968. Nu har hon gått i pension.

Nu tar Elisabet Cedermarker över ansvaret för kalendariet.

Annons

Karin Kristoffersson har hunnit fylla 67 år. Därmed är hon en av de få i Trelleborgs kommun som har jobbat två år längre än den officiella pensioneringsåldern.

– Jag har alltid gillat att gå till jobbet på tidningen, framför allt för det sociala. Att ha kontakt med en massa människor har varit väldigt givande och dessutom har jag fått känna av nyhetspulsen på redaktionen, berättar hon. Arbetslivet inledde hon redan 1954 på Ystads Allehanda, då hon började arbeta som inskrivare, som på den tiden kallades perforatris. Därefter jobbade Karin Kristoffersson på bokförlaget Allhem i Malmö, känt för sina illustrerade fackböcker, i elva år. Och för 36 år sedan anställdes hon på Trelleborgs Allehanda.

Karin Kristoffersson har knappast några problem att sysselsätta sig nu när hon lämnar yrkeslivet. Hon spelar Canasta, är gärna ute och dansar och läser böcker.

– Jag är även väldigt road av att lösa korsord, säger hon.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons