Annons

Kaos i sjöfartsmuseets vänförening

Det råder fullständig förvirring i föreningen Trelleborgs sjöfartsmusei vänner. Ny ordförande skulle ha valts under fredagen men årsmötet fick ajourneras. Anledningen – rösträkning begärdes.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2009
Det råder fullständig förvirring i föreningen Trelleborgs sjöfartsmusei vänner. En falang med förre styrelseledamoten Per Grönlund (till höger) i spetsen vill ha bort den nuvarande ordföranden Lars Sonesson (till vänster). Arkivbilder: TA
Det råder fullständig förvirring i föreningen Trelleborgs sjöfartsmusei vänner. En falang med förre styrelseledamoten Per Grönlund (till höger) i spetsen vill ha bort den nuvarande ordföranden Lars Sonesson (till vänster). Arkivbilder: TAFoto: 

En konflikt har, som TA tidigare berättat, blossat upp i Sjöstartsmuseets vänförening. En falang med förre styrelseledamoten Per Grönlund i spetsen vill ha bort den nuvarande ordföranden Lars Sonesson. Under fredagens årsmöte föreslog han därför Hjalmar Berg som ny ordförande.

- Han känns bra som ordförande. Han är lugn och stabil och en person som många kan acceptera, säger Per Grönlund.

Annons

Hjalmar Berg har varit medlem i föreningen i många år men aldrig varit med i styrelsen.

Då Lars Sonesson har för avsikt att sitta kvar på ordförandeposten kom en votering till stånd. Handuppräckning genomfördes men när rösträkning krävdes blev det stor förvirring.

- De var inte förberedda på att det skulle ske röstning så det hade inte allt i ordning. Och eftersom de inte hade läst på vad som stod i stadgarna så kunde vi inte fullgöra röstandet. Men man förslöt rösterna och kommer att kalla till ett nytt möte, säger Per Grönlund.

Förvirringen väckte ny frustration hos Grönlund, som varit med och startat föreningen.

- Det är lite antipati på det hela eftersom det inte har hänt något.

Utfallet av den handuppräckning som gjordes talade dock för en Hjalmar Berg seger enligt Per Grönlund.

- Det var väldigt många som röstade på Hjalmar. Vad jag kunde se så var det majoritet för honom.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons