Annons

Kändiskock besökte Trelleborg

Det skramlar i församlingshemmets kök när Ottsjökocken är i farten.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2003
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Tillsammans med Margareta Järevang, Berit Persson, Anna Olsson och Wivi Persson förbereder han inför matträffen Vagnen med några bröd rullar ut i samlingsalen.Flyhänt skivar Ottsjökocken upp några skivor till. Hela den nya salen i Trelleborgs församlingshem fylldes snabbt av daglediga när Ottsjökocken, alias kändiskocken Lars-Göran Larsson, höll sin show på måndagseftermiddagen. Publiken fick dessutom knapra på en munsbit av hans egenhändigt komponerade rätt Handstampade vitkål, bestående av vitkålshuvud, äpplecidervinäger, persilja och purjolök. Under en timme kåserade han om sitt kulinariska liv, alltifrån ungdomsåren då han lärde sig att laga mat på Strand hotell och Hasselbacken i Stockholm och hur han har kuskat runt om i landet för att predika grön kost under tio år. - Maten är mitt liv. Jag gillar att åka land och rike runt och servera mina gröna tips, berättade Lars-Göran Larsson, som gärna berättade om måltider han gjort och människor han mött. Den ändlösa turnén som han har gjort sedan snart 20 år tillbaka har sträckt sig till USA och Canada och många orter i norra Sverige samt åtskilliga kommuner här nere på Sydkusten. Sedan sex år tillbaka driver han egen restaurang i Skorrby, kallad Lönnkrogen, strax utanför Ystad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons