Kändiskock besökte Trelleborg
BILD: TOMAS NYBERG Tillsammans med Margareta Järevang, Berit Persson, Anna Olsson och Wivi Persson förbereder han inför matträffen Vagnen med några bröd rullar ut i samlingsalen.Flyhänt skivar Ottsjökocken upp några skivor till. Hela den nya salen i Trelleborgs församlingshem fylldes snabbt av daglediga när Ottsjökocken, alias kändiskocken Lars-Göran Larsson, höll sin show på måndagseftermiddagen. Publiken fick dessutom knapra på en munsbit av hans egenhändigt komponerade rätt Handstampade vitkål, bestående av vitkålshuvud, äpplecidervinäger, persilja och purjolök. Under en timme kåserade han om sitt kulinariska liv, alltifrån ungdomsåren då han lärde sig att laga mat på Strand hotell och Hasselbacken i Stockholm och hur han har kuskat runt om i landet för att predika grön kost under tio år. - Maten är mitt liv. Jag gillar att åka land och rike runt och servera mina gröna tips, berättade Lars-Göran Larsson, som gärna berättade om måltider han gjort och människor han mött. Den ändlösa turnén som han har gjort sedan snart 20 år tillbaka har sträckt sig till USA och Canada och många orter i norra Sverige samt åtskilliga kommuner här nere på Sydkusten. Sedan sex år tillbaka driver han egen restaurang i Skorrby, kallad Lönnkrogen, strax utanför Ystad.