Annons

Kan man simma med pirayor?

Flickan med randig tröja och gult hår som gärna bär en rosett har tråkigt. Sittande på en parkbänk börjar hon fundera över alla saker som man inte kan göra. Eller kan man?
Trelleborg • Publicerad 17 maj 2010
Tomas Fingall och Magnus Ödéhn spelar båda flickan med randig tröja och gult hår som gärna bär en rosett. Med det ena tokiga upptåget efter de andra får de sin unga publik att jubla.
Tomas Fingall och Magnus Ödéhn spelar båda flickan med randig tröja och gult hår som gärna bär en rosett. Med det ena tokiga upptåget efter de andra får de sin unga publik att jubla.Foto: 

Kan man klätta i träd utan att hålla i sig? eller lära en tiger räcka vacker tass? varför inte simma med pirayor?

Nej! skriker några av barnen i publiken. Andra skrattar så att de nästan trillar av bänken de sitter på.

Annons

I denna humoristiska varitéföreställning testar Tomas Fingall och Magnus Ödéhn, som tillsammans är Obanteatern, gränserna för vad man kan och inte kan göra och publiken är stormförtjusta.

– Det var roligt, säger femåriga Hannah Bengtsson.

– Fast vi skulle inte prova sakerna själva, fyller storasyster Thea in.

– Roligast var när flickan skulle åka skateboard ner för en trappa, säger Thea.

– Nej, piaryorna var roligast, säger Hannah.

Föreställningen "Kan man?" bygger på en barnbok med samma namn och regiseras av Ika Nord, känd från TV:s Ika i rutan.

Kulturförvaltningen och Folkuniversitetet står som arrangörer och totalt kommer närmare 1 000 barn se föreställningen under den kommande veckan.

Johan Silfversten Bergman
Sanna Hjalmarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons