Kamp om kunder väntar

Inbjudan har ersatt kallelsen. Köerna har blivit längre och nya aktörer kämpar om kunder och personal. Så har Bilprovningen i Trelleborg känt av att staten skrotat monopolet på bilbesiktningar.
Trelleborg • Publicerad 1 februari 2011
"Vi är positiva till att få konkurrenter. Då måste alla visa vad just de är bra på", säger Anders Andersson, platschef på Bilprovningen i Trelleborg.
"Vi är positiva till att få konkurrenter. Då måste alla visa vad just de är bra på", säger Anders Andersson, platschef på Bilprovningen i Trelleborg.Foto: Tom Wall
Alla data från en genomförd besiktning lagras digitalt.
Alla data från en genomförd besiktning lagras digitalt.Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall

I dagsläget är det ungefär tre veckors väntetid för den som vill besiktiga bilen hos Bilprovningen i Trelleborg. Och väntetiden är en effekt av den avreglerade marknaden. Det säger platschefen Anders Andersson.

– De nya företagen rekryterade personal från Bilprovningen. Så vi fick leta nytt folk till ungefär fem tjänster. Därför blev köerna längre och det dröjer nog till våren innan vi kommit ikapp, säger han.

Det var första juli 2010 som auktoriserade, privata aktörer fick grönt ljus för att genomföra bilbesiktningar. Bilprovningens monopol, som funnits sedan 1965, gick därmed i graven.

– Innan blev alla bilägare kallade till bilbesiktning. Nu skickar vi en inbjudan istället och sen får kunden själv välja var man vill besiktiga bilen. Vi ser det som positivt och välkomnar konkurrens, säger Anders Andersson.

Privatiseringen har väckt frågor från kunderna. Men än så länge väljer de flesta att besiktiga bilen hos den statliga Bilprovningen.

– En del har undrat om vi ska lägga ner helt. Andra har undrat till vilka privata företag man kan vända sig. Men vi har ungefär lika många kunder som tidigare, säger Anders Andersson.

Bilprovningen i Trelleborg har 10 anställda som varje år genomför 35 000 fordonsbesiktningar.

Vid TA:s besök har Ingemar Olsson precis fått sin Hyundai Santa Fe undersökt av Joakim Boström.

– Du har en del rost på den och skyltbelysningen funkar inte. Men annars ser det bra ut, säger Joakim Boström.

– Det får de ta på nästa service, säger Ingemar Olsson.

Han är en återkommande kund hos Bilprovningen i Trelleborg.

– Det funkar bra här så jag kommer vända mig hit även i fortsättningen, säger han.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.