Annons

Kammarrätten prövar lärarärende

Trelleborg • Publicerad 19 oktober 2006

Kammarrätten har beslutat att pröva ärendet med en hemspråkslärare som inte blivit anställd av Trelleborgs kommun. Läraren är behörig, men tjänsten har ändå gått till en obehörig lärare.

Den behörige läraren har i flera omgångar överklagat kommunens beslut till länsrätten. Senaste gången gick rätten på lärarens linje, men kommunen valde att överklaga ärendet till kammarrätten som nu tänker pröva ärendet.

Annons

Bakgrunden till konflikten är att kommunen inte vill anställa läraren eftersom man anser att han inte uppfyller skolans krav på vad en lärare bör känna till.

Kommunen hade även ansökt om inhibition av länsrättens tidigare dom, alltså att den inte skulle gälla medan kammarrätten utför sin prävning. Det avslogs.

– Men vi har pratat med kommunjuristen och tror inte att det betyder att vi måste vidta några åtgärder innan kammarrätten kommit fram till sin dom, säger nämndssekreterare Jan Herbertsson på skolförvaltningen.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons