Annons

Kameror och portaler på E 6

De många olyckorna i Maglarpsrondellen gör att Trafikverket nu kommer att sätta upp kameror för att övervaka trafiken. Samtidigt börjar bygget av vägportalerna i rondellen att komma igång på allvar.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2013
Foto: 
Foto: 

Trafikverket vill sätta upp övervakningskameror på Hedvägen precis nordost om Maglarpsrondellen. Enligt Van Thai, projektledare på Trafikverket, är anledningen bland annat att det varit många olyckor.

– Det är för att vi snabbt ska kunna larma räddningstjänst och polis ifall det skulle inträffa en olycka, säger Van Thai.

Annons

Bilderna från övervakningskamerorna kan ses live på Trafikverkets trafikledningscentral. Dessutom kommer allmänheten att kunna se bilder på internetsidan trafiken.nu där bilder ska publiceras med en minuts mellanrum. I dag finns det sådana kameror längs hela E 6, den närmaste vid trafikplats Petersborg utanför Malmö.

Trafikverket räknar med att kunna påbörja markarbeten för masten under hösten och att kamerorna ska kunna användas innan året är slut.

Bygget av de tre vägportalerna över E 6 innebär att ett körfält i taget stängs av och Trafikverket varnar för begränsad framkomlighet.

Som TA tidigare skrivit ska vägportalerna resas över E 6 för att varna om den olycksdrabbade Maglarpsrondellen för trafiken som kommer norrifrån. I måndags påbörjades bygget av vägräcket som ska kanta E 6 där portalerna ska placeras.

– Arbetet med räcket och portalerna kommer att ske parallellt under denna och nästa vecka. Det ska vara klart om tio dagar, men det är möjligt att det kommer ta ytterligare ett par dagar för att få upp skyltarna. Jag tycker det går enligt planerna, säger Johan Högström, driftsledare på Trafikverket.

Ett körfält kommer stängas av under arbetets gång.

– Visst det blir en begränsning av framkomligheten men jag har inte sett rusningen själv. Jag tror det kommer flyta på och inte orsaka så stora problem, säger Johan Högström.

Louise Löfgren
Lina Campbell och Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons