Annons

Kallar motion för mobbing

Söderslättspartiet sågar den politiska ledningen längs med fotknölarna och efterlyser en rådgivargrupp som ska hjälpa den politiska ledningen. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) kallar förslaget för vuxenmobbing.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2011
Ulf Bingsgård
Ulf BingsgårdFoto: Albin Brönmark

Allt sedan alliansens tillträde i Trelleborg har den politiska ledningen präglats av oprofessionell verksamhetsstyrning och brist på kompetent ledarskap. Det anser Söderslättspartiet, via Bertil Larsson, som skrivit en motion som efterlyser en rådgivargrupp av externa och oberoende experter som ska bistå kommunstyrelsens ordförande och den politiska ledningen med sin kompetens. Motionen sågar stort och anser att den politiska ledningen saknar koll på demokratins villkor.

- Ja, det här är så nära vuxenmobbing man kan komma. Men det är svårt att ta till sig så osaklig kritik, säger kommunstyrelsens ordförande, tillika kommunalrådet, Ulf Bingsgård (M).

Annons

Han anser att motionen är barnslig och motsägelsefull. Enligt Ulf Bingsgård är Söderslättspartiet alltid mot förslag som ökar de kommunala kostnaderna, samtidigt som ett sådant råd antagligen skulle kosta en hel del.

- Och de pratar om demokrati, men ett sådant råd skulle få stor informell makt och skulle väl snarare vara ett hot mot demokratin, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fredrik Höij
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons