Annons

Kajakpaddlare blev av med tält – stöldvåg i Trelleborg och Vellinge

Den senaste tiden har många trelleborgare och företag drabbats av stölder. Flera byggarbetsplatser är utsatta.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 26 september 2022 • Uppdaterad 29 september 2022
Bilderna är tagna i andra sammanhang.
Bilderna är tagna i andra sammanhang.Foto: Arkiv

Mellan tisdag och onsdag har någon kapat kablarna till ett larm, brutit upp ett byggstaket och tagit sig in i två verktygscontainers på Astrid Lindgrens Allé. Där har de rensat containrarna på handverktyg.

En kvinna i 60-årsåldern fick sitt källarförråd på Stavstensvägen uppbrutet mellan den 13-18 september. Gitarr och timmer till ett värde av 17 300 kronor stals.

Annons

En man i 30-årsåldern på Landsvägen blev av med vitvaror och verktyg från en renovering i slutet av förra veckan.

Samtidigt drabbades ett lokalt företag på Ugglarpsvägen. Någon har brutit upp en dörr på en grävmaskin och stulit gods för 50 000 kronor, samt 90 liter diesel. Inne i grävmaskinen förvarades motorkap, laser, elverk och kompressor.

Tjuvar har också härjat i grannkommunen Vellinge.

I torsdags lämnade en kvinna sin bil i fem minuter på Reuterswärds väg, på den tiden hann hon bli av med kikare, stativ och datorer till ett värde av 45 800 kronor.

Och vid Falsterbo resort har något brutit upp dörren på en husbil i fredags. Ryggsäck, mobil och två kikare värda 35 000 och 15 000 kronor stals.

På Terminalgatan har någon stulit verktyg från en skåpbil, värde 30 000 kronor, från ett lokalt företag i torsdags.

I lördags utsattes en Malmökvinna som paddlade kajak på Arriesjön. Hon hade lämnat utrustning i ett buskage som försvann: Tält, sovsäck, ryggsäck, liggunderlag med mera, värt över 8000 kronor.

Och på Rödhakegatan krossade någon ett sovrumsfönster i lördags. Det är oklart vad som saknas.

Det finns inga uppgifter om stölderna har samband med varandra eller inte.

Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons