Annons

Kaffestugan drivs vidare

Kaffestugan vid hamnen i Smygehuk har åter öppnat för säsongen.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2013
Foto: Bendiksby, Terje

Lizzie Svensson som drivit kaffestugan sedan 1950-talet lämnade i våras över till barnbarnet Martin Lindberg. Det aktuella arrendeavtalet löper vidare till 2015, men familjen är missnöjd med att avtalen endast löper över två år. Kommunen kräver att investeringar görs men familjen önskar att få tomträtt så att deras satsningar också kan ge något tillbaka.

- Vi väntar fortfarande på besked från kommunen gällande avtalet. Vi vill att alla som arrenderar i hamnen ska ha samma villkor, enligt likabehandlingsprincipen. Som det är nu har inte alla samma förutsättningar. Vi önskar få tomträtt precis som rökeriet. Det skulle innebära att det vi satsar i form av byggnation får vi också tillbaka, säger Stefan Lindberg, far till Martin Lindberg.

Annons

Martin Lindberg är glad över att kunna driva familjeföretaget vidare men är besviken över att kommunen inte ger dem bättre förutsättningar att utveckla fiket.

- Jag är glad över att kunna hålla min mormors livsverk vid liv. Men problemet med arrendeavtalet kvarstår. Vill man investera så måste man få ett längre avtal annars vill ingen bank ge lån. Vi har framfört önskemål till kommunen men vi har inte hört något, säger han.

Under våren har Martin Lindberg dock satt ihop ett nytt sortiment och satsat på att snygga till och rusta upp kaffestugan.

- Vi har lite nytt sortiment, och har utökat med bland annat brunch, cheesecake och en espressomaskin så nu har vi latte också. Vi har satsat på sådant som folk vill ha, berättar han.

Kaffestugan har under juli månad öppet dagligen från 11 till 17, fram till skolorna börjar i augusti.

Louise Löfgren
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons