Annons

Kaffekalas slutade med misshandel

En 76-årig kvinna blev knuffad och sparkad efter att ha bjudit sonens bekant på kaffe. Nu åtalas en 48-årig trelleborgskvinna för misshandel och olaga hot.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2007

Den 76-åriga damen bjöd den 14 januari i år in sin son och dennes kvinnliga kamrat på kaffekalas i lägenheten i Trelleborg. Men något gick snett under bjudningen och sonens kvinnliga sällskap, en 48-årig trelleborgskvinna, började bete sig illa. De båda lämnade då den 76-åriga damens lägenhet.

Men efter en stund återvände den 48-åriga kvinnan ensam och trängde sig in hos damen och började knuffa henne och sparka på henne. Misshandeln fortsatte sedan ute i trappuppgången. Kvinnan ska dessutom ha hotat den äldre damen.

Annons

När de befann sig i trappuppgången kom en 80-årig granne som hade varit i tvättstugan och var påväg till sin lägenhet. Den 48-åriga kvinnan gav sig då på även henne och knuffade henne så att hon föll omkull och slog huvudet i golvet. Även hon blev sparkad av kvinnan.

De båda äldre damerna fick flera blåmärken och sår efter händelsen men klarade sig undan några svårare fysiska skador.

Polisen kunde gripa den 48-åriga kvinnan samma dag och när hon visiterades fann man både ett knogjärn och tabletter som betecknas som narkotika. Hon var däremot inte påverkad av narkotika. Kvinnan anhölls och häktades senare.

Förutom för misshandel och olaga hot åtalas kvinnan även för olaga intrång hos den 76-åriga damen samt narkotikabrott och olovligt innehav av farligt föremål.

Hon åtalas samtidigt misstänkt för ännu en misshandel och ett olaga hot efter ett bråk under en fest i en lägenhet på Syster Jennys väg på nyårsafton. Den 48-åriga kvinnan ska då ha slagit en man med en kniv i huvudet. I samband med den misshandeln ska kvinnan även ha hotat att döda honom.

Enligt åklagaren ville mannen själv inte anmäla händelsen. Men när polisen kom till platsen fann de mannen som hade ett stort sår i huvudet. Efter att ha förhört vittnen riktades misstankarna mot kvinnan.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons