Annons

Kaffe och jazz lockade musikvänner

Vackert väder hindrade inte drygt 200 musikentusiaster att ta chansen att lyssna på två timmars jazz en söndagseftermiddag. De hade tagit plats i Trelleborgs konferenscentrum när Musikens vänner arrangerade jazzkafé.
Trelleborg • Publicerad 29 februari 2004

BILD: MÅRTEN SVEMARK För musiken stod musiker från Trelleborgs musikkår i olika konstellationer. Sextetten Blåsarna inledde programmet. Därefter spelade Rolf Uddeskog band, Femman smallband och slutligen Trelleborgs storband. Många av musikerna var med i två eller till och med tre olika band under föreställningen. Konferencier var som vanligt Trelleborgs musikkårs ordförande Bertil Ahlberg. Han betonade musikernas svårigheter att inte spela allt för länge. - När de här orkestrarna kommer i gång vet man inte hur länge de håller på. De är glada för att spela, sade han innan Blåsarna fick fortsätta sin repertoar. För Trelleborgs storband var det premiär tillsammans med vokalisten Emma Pettersson. Hon är en snart 20-årig Trelleborgstjej som drömmer om att bli musikalartist. Just nu sjunger hon mest i kyrkokörer och för sångpedagog hos musik- och dansskolan. - Men det här är roligt också. Det är en annan sorts musik, lite svängigare än det jag brukar sjunga, sade hon innan konserten.

Mårten Svemark claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons