Annons

Kaféägare blevårets företagare

Trelleborg • Publicerad 4 februari 2005

FALSTERBO. Årets företagare i Vellinge är en krögare och en hockeyspelare. Tillsammans får Gabor Sinko och Joakim Musakka hedersutmärkelsen för sitt "Café Kust" i Falsterbo.

Café Kust öppnade i en gammal ombyggd klädbutik i Falsterbo 2001, till kraxandet av många olyckskorpar:

Annons

– 99 av 100 sa att det aldrig skulle gå, berättar Gabor Sinko. Än för att vi öppnade på vintern, än för att vi öppnade i Falsterbo och inte i Skanör.

Men satsningen gick hem, och nu har kaféet både lunch- och fikagäster, inte minst ur "barnvagnsmaffian" som Gabor skämtsamt uttrycker det.

– Vi öppnade kaféet som vi saknade själva, berättar han. Som Malmöbo har man åkt ner många gånger för att promenera, och så har man velat ha en fika. Men det var aldrig något öppet i Falsterbo.

Tidigare har Gabor haft flera restaurangrörelser i Malmö,. Förre hockeyproffset Joakim Mussakka träffade han när han fick uppdraget att ordna maten till hockeylaget MIF.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons