Annons

Kafé med omtanke och stil

Tegelgården i Slättarp charmar kafékollen direkt. Vi råkar gå in i butiken i stället för i kaféet och vi inser snabbt att stället är farligt för plånboken.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2013
Foto: 

Keramik, kläder och inredningsprylar av finaste sort möter oss. Vi hinner fingra på en hel del saker innan vi går vidare in i det anslutande kaféet. Trots att det är fredagseftermiddag är det ändå ganska lugnt i både butiken och serveringen. Solen skiner så vi väljer att sitta ute, men vi hade annars gärna slagit oss ner i det gamla stallet.

Baristan vid disken ger ett varmt intryck och har snabbt ordnat fram vår fika. Den hungrige kan välja mellan olika sallader och paninis, den fikasugne har en hel rad med godsaker att ta sig an. Kaffet kan du få i olika varianter. Kafékollen väljer en fudgetårta, en chokladtryffel och två små jordnötskakor med choklad. Tårtan visar sig vara ljuvlig, tryffeln fantastisk och de små kakorna smälter i munnen.

Annons

Vi slår oss ner på gården och här är det enda som inte helt faller kafékollen till belåtenhet. Parkeringen ligger delvis inne på gårdsplanen, vilket gör att det låter en del från bilar som kör in eller ut.

Det är inte heller en särskilt mysig vy om du har ögonen åt parkeringen, men sitter du med blicken åt ett annat håll kan du i stället titta ut över den intilliggande åkern eller in mot gården. Längst inne på gården finns ett lekland för barn, med ett liggande trä att klättra på och en båt att sitta i. Kafékollen kommer definitivt att återvända, både för att fika och shoppa.

Louise Löfgren
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons