Annons

Juniorpriset: Inspirerande att tävla med stjärnor

Från babysim till världscuptävlingar i Singapore och Sydney. Nathalie Lindborg har tagit steget upp bland de stora stjärnorna.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2007
Nathalie Lindborg siktar på OS-guld 2012 i London. ARKIVBILD: CLAES NYBERG
Nathalie Lindborg siktar på OS-guld 2012 i London. ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Nathalie Lindborg kan inte minnas när hon började simma. Det har helt enkelt bara varit så att hon alltid har simmat.

– Jag började på babysim och lärde mig simma när jag var fyra. Sedan har det bara fortsatt, säger Nathalie Lindborg.

Annons

Första tävlingen, om än på lek, sam hon när hon var fem. Tävlandet ökade när hon sedan blev ett drygt år äldre.

Numera tränar Nathalie Lindborg åtta pass i veckan. Ibland ett morgonpass klockan kvart i sex och sedan ett kvällspass. Nathalie läser första året på Procivitas idrottslinje i Malmö och vissa träningar har hon med skolan. Det är inte mycket fritid över till.

– Vi har en månad träningsledigt per år, på sommaren runt juli– augusti. Nathalie Lindborg har inga problem att träna hårt och mycket. Motiveringen är det inget fel på.

– Man vet att man måste göra det för att bli så bra man vill bli. Då tränar man för det.

Årets stora framgångar är två till antalet. Dels EM-brons på junior-EM och dels att bli uttagen till världscuptävlingarna i Singapore och Sydney.

– Det var jättekul. Det var seniormässigt det största. Att tävla, simma final och se de stora stjärnorna, säger 16-åriga Nathalie.

De egna förebilderna är Therese Alshammar och Michael Phelps. Alshammar för att hon simmar samma distanser, och gör det bra. Phelps för att han 19-år gammal tog sex OS-guld och två brons 2004 i Aten.

– För mig är de bäst.

Och förebilderna inspirerar. Målet 2008 är att få kvala till OS i Beijing och till nästa olympiska spel i London ska hon stå högt upp på prispallen.

– Jag vill ta OS-guld 2012 på både 50 och 100 meter frisim.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons