Annons

Julstämning till max hos Ebbe

Trelleborgs kammarkör bjöd på en vacker att stämningsfull julkonsert i Axel Ebbes konsthall under tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 9 december 2008
Stämningsfullt Trelleborgs kammarkör värmde upp Axel Ebbes konsthall med julsånger under tisdagskvällen. Bild: Claes Nyberg
Stämningsfullt Trelleborgs kammarkör värmde upp Axel Ebbes konsthall med julsånger under tisdagskvällen. Bild: Claes NybergFoto: 

Två små barn i tomtedräkter låg och sov fridfullt på trappan till Axel Ebbes konsthall. Kanske hade de fått nog av jul för ett tag och vilade i mammas knä medan de samlade krafterna inför ytterligare en dag med julpynt, julklappslistor och julstämning.

Men resten av publiken hade inte fått nog. Under tisdagskvällen begav de sig till konsthallen för att lyssna på Trelleborgs kammarkör som gav en traditionell och vacker julkonsert.

Annons

Ett lugn låg över skulpturträdgården när kören öppnade med Ding dong Marilyn on high. Därefter följde bland annat Det strålar en stjärna, Gläns över sjö och strand och en ovanlig version av Det är en ros ursprungen.

Dirigent Sven-Inge Frisk berättade lite om de olika visornas historia i pauserna och spelade även vackert på flygeln, även om de flesta julsångerna framfördes a cappella.

Sofia Bergström sofia.bergstrom@allehandasyd.se
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons