Annons

Julstämning och visor på fullmäktige

Vattentornet blir inget utkikstorn och fullmäktigeledamöterna blir inte fler. Det var två av besluten när årets sista fullmäktigemöte hölls.
Trelleborg • Publicerad 16 december 2013

Per Klarbergs (SD) inledning första gången han gick upp i talarstolen under måndagens fullmäktige är lite ovanlig. Han tar nämligen ton och börjar sjunga:

- Jag är en liten gåsapåg från Skåne...

Annons

När han tagit sig igenom första versen i visan ”Lite grann från ovan” börjar han tala sig varm för att öppna vattentornet för allmänheten, som han skrivit om i ett medborgarförslag. Varför inte ge trelleborgarna tillgång till utsikten över deras stad? Och turisterna skulle också kunna lockas dit. Söderslättspartiets Bertil Larsson och Lars-Olof Flink tycker även de att idén är bra.

Kommunstyrelsen ansåg emellertid att det skulle bli för dyrt att anpassa vattentornet för att göra det tillgängligt för besökare. Söderslättspartiet och Sverigedemokraterna yrkar då tillsammans för att låta servicenämnden utreda kostnaderna. Men kommunfullmäktige går till slut på kommunstyrelsens linje och avslår medborgarförslaget. SD och SÖS reserverar sig.

Läs mer i tisdagens pappers- eller .

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons