Julmässa stundar på Jordberga slott

Cathrine von Arnold om den kommande julmässan på Jordberga slott, den 2-5 december.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2010
Foto: 
Foto: 

Varför en julmässa?

– Jag tycker att miljöerna här är inbjudande till en julmässa. Jag har tidigare funderat på att göra något sådant själv men inte kunnat, så när Svenska slottsmässor frågade blev jag jätteglad. De ordnar olika sorters mässor på slott runt om i hela landet och jag hade hört mycket gott om dem.

Vad kommer att finnas på er julmarknad?

– Det blir både lokalt producerade varor och så kommer det hit kvalitetsutställare som är med på flera olika marknader. Vi kommer också att sälja våra egna produkter, som den rökta korven och rökta änder.

Brukar du själv åka på julmässor?

– Ja, jag gillar Katrinetorps utanför Malmö. Förr var jag engagerad i Svaneholms, men jag tycker att den ligger lite för tidigt i november.

Hur ska ni skapa julstämning?

– Jag tror att det kommer att bli jättemysigt. Vi ska vara i tre byggnader kring kullerstensgården. Det ska vara massor av marschaller, längs hela allén bland annat. Och 50 julgranar är beställda.

Blir detta ett stående inslag på Jordberga?

– Vi har kontrakt på ett år. Om det faller väl ut så hoppas vi att det blir återkommande.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.