Julmarknad med tomtar och tofflor

Hantverksmarknaden i Idrottshemmet gav en försmak av julen. Handgjorda tomtar trängdes med änglar på långborden som dukats upp i lokalen i Skegrie.
Trelleborg • Publicerad 25 november 2007
Ingrid Malmström tovade ull. Bild. Claes Nyberg.
Ingrid Malmström tovade ull. Bild. Claes Nyberg.Foto: 
Tomtar och änglar, tillverkade av Christina Holst.
Tomtar och änglar, tillverkade av Christina Holst.Foto: 

Det gick över förväntan för Gerd Möller och Bengt Andersson, initiativtagare till den jul- och hantverksmarknad som arrangerades i Idrottshemmet i helgen.

På söndagen kunde de båda arrangörerna glatt konstatera att det kommit en strid ström av besökare.

Mia Saxin, bosatt i Malmö, kom dit tillsammans med sin son Morgan och med sin mamma, Siv Karlsson. - Vi kollade på nätet och såg att det var marknad i Skegrie. Fint att man kan komma hit och fika. Nu fortsätter vi till en marknad i Anderslöv, berättade Mia Saxin.

Ungefär ett 20-tal utställare deltog i marknaden i Idrottshemmet.

Besökarna kunde vandra runt bland föremål, tillverkade av glas, trä, keramik, sytt, stickat och till och med betong. Ingrid Malmström, en av hantverkarna, satt vid sitt uppdukade bord och sålde hantverk, samtidigt som hon tovade ull, som ska föreställa ett löv.

Lite längre ned i lokalen satt Petra Braadli och saluförde sina handstickade, tovade tofflor, som hon gjort själv.

Tofflorna är både för stora och små, men framför allt gör hon skodon i barnstorlek.

Färgerna varierar, men mest stickar hon tofflor i vitt och grått. På hennes bord fanns emellertid några i pyttelitet format som skimrade i turkost och rosa.

Vid samma bord satt Eva Hoffmann och handarbetade. Men det var inte enbart hantverket som lockade allmänheten till Idrottshemmet. Lussekatter och köttbullsmackor blev också ett populärt inslag på marknaden.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.