Annons

Julmarknad blev till påskmarknad

Ägg, kycklingar och lamm. Precis det som hör påsken till finns i det gamla stallet på Lyckebo gård där det under helgen för första gången hålls påskmarknad.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2010
Foto: 
David Marton målar ägg i stallet på Lyckebo gård som arrangerar påskmarknad med hantverkare och olika aktiviteter i dag och i morgon.
David Marton målar ägg i stallet på Lyckebo gård som arrangerar påskmarknad med hantverkare och olika aktiviteter i dag och i morgon.Foto: 

Maglarp. Maria Marton hjälper sonen David medan han målar ett ägg. Äggmålningen är en av aktiviteterna som erbjuds på Lyckebo gårds påskmarknad.

– Vi är från Malmö och var på väg till Trelleborg men hade läst om detta på internet, säger Maria Marton.

Annons

Lyckebo gård, som ligger intill Maglarps golfbana, öppnade bed & breakfast för två år sedan när två nya ägarfamiljer tog över. Då hade de även planer på olika arrangemang.

– Tanken var att vi skulle ha haft en julmarknad här innan jul men jag har varit bortrest i tre månader så det blev aldrig av, berättar Maria Clara Videla, en av delägarna till gården.

– Så vi kör med påsk istället, säger Annika Hansson som också är en av delägarna.

De kontaktade därför ett antal hantverkare som ville ställa ut och fixade dit både levande lamm, levande kycklingar och ponnyridning.

– Vi försökte hitta något till alla i familjen, säger Maria Clara Videla.

Olof Broddesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons