Annons

Julklappsjakten tog fart

Först en sväng i butikerna vid Bankahörnan. Därefter en tur till Valen. Så såg julklappsrundan ut för Britt Ahlström och dottern Nora, 10 år.
Trelleborg • Publicerad 20 december 2008
Tioåriga Nora Ahlström slog in julklappar tillsammans med mamma Britt. Bild: Claes Nyberg
Tioåriga Nora Ahlström slog in julklappar tillsammans med mamma Britt. Bild: Claes NybergFoto: 

Juljäkten har dragit igång på allvar. Och i helgen intensifieras den. En hel del trelleborgare var ute med ivrig blick och spanade efter klappar på lördagen. Men någon kompakt trängsel var det inte direkt tal om i Valens köpcentrum. Det kan möjligen bero på att många fortfarande väntar på att få loss slantar från decemberlönen, som trillar in på kontot i början av nästa vecka

Britt Ahlström och dottern Nora var aktiva i sin julklappsjakt. De höll högt tempo när det gav sig ut på stan för att shoppa loss.

Annons

- Vi har köpt en hel del. Faktiskt det mesta nu. Det återstår dock ytterligare några inköp. Bland annat till en 30-årig man. Vad köper man till honom? konstaterde Britt samtidigt som Nora med van hand slog in ett paket i leksaksbutiken på Valen. I samma veva som de var ute och kollade efter julklappar gjordes även andra inköp:

- Vi ska hinna med en present som vi ska ta med oss till ett glöggparty, berättade Britt.

Magnus Isgren var på språng tillsammans med sambon Jessica Ingesson.

- Det mesta har vi köpt. Det återstår dock några enstaka julkklappar till barnen. Därefter är det bara julmaten som ska handlas. Sedan är det färdigt, berättade Magnus Isgren.

När det är färdigshoppat ska han ta det lugnt. Bara koppla av.

- Då ska jag spela spel med barnen och ha det skönt, sade han.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons