Annons

Julhandeln väntas slå rekord i Skåne

Premiären för julskyltningen på söndag är starten för julklappsinköpen. Lars Bergqvist tror att trelleborgarna kommer att lägga en hel del pengar på klappar i år.
Trelleborg • Publicerad 28 november 2007
Rekord i år igen? Julhandeln spås slå rekord i Skåne detta år. Bild: Scanpix.
Rekord i år igen? Julhandeln spås slå rekord i Skåne detta år. Bild: Scanpix.Foto: 

Det är i början av december som köpruschen av julgåvor inleds, för att sedan intensifieras dagarna före julafton.

- Jag är övertygad om att trelleborgarna kommer att köpa ett stort antal julklappar. Aldrig tidigare har vi haft ett sådant komplett utbud av butiker i stan, menar Lars Berg-qvist, ordförande i Handelsklubben i Trelleborg, med ett hundratal butiker som medlemmar.

Annons

Bergqvist betonar att utökningen av antalet butiker på Valen har påverkat det kommersiella klimatet i Trelleborg: - För tio år sedan var det bara ungefär hälften så många butiker på Valen. Dessutom har det etablerat sig många nya butiker ute i stan, säger Bergqvist.

Prognoser från Handels utredningsinstitut, HUI, visar att julhandeln förväntas slå rekord i år, jämfört med tidigare.

Beräkningar som HUI gjort visar att svenskarna kommer att shoppa klappar för 62 miljarder kronor, vilket motsvarar 6 700 kronor per svensk.

Handeln i Skåne väntas även slå rekord, inte minst för att butikerna befolkas av många danskar som köper klappar. - Jag tror att det kommer att handlas julklappar i stor omfattning. Det enda som möjligen kan bromsa det en aning är om ränteläget förändras drastiskt, men jag tror inte att den risken är särskilt överhängande, säger Sven Arne Carlsson, biträdande regionchef på Svensk handel i Skåne.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons