Annons

Julen flög ut med rekordfart

Tjugondedag Knut åker julen ut. På Kattebäckskolan i Trelleborg flög den ut med buller och bång.
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2009
Det var full fart när barnen på Kattebäckskolan dansade ut julen. Cirkeldansen var både livlig och tidvis förvirrande. Att välja danshåll var inte helt lätt. Bild: Claes Nyberg
Det var full fart när barnen på Kattebäckskolan dansade ut julen. Cirkeldansen var både livlig och tidvis förvirrande. Att välja danshåll var inte helt lätt. Bild: Claes NybergFoto: 

- Det här är jätteroligt, säger Ida Holm som tillsammans med sina klasskamrater fick Kattebäckskolan i gungning  på måndagsmorgonen.

Efter att ha dansat och sjungit diverse julsånger drog de igång raketen. Det klappades och stampande så att både tomtar och troll borde ha flugit all värdens väg. Men att julen och skolans traditioner gör återbesök även nästa år, det råder det inga tvivel om.

Annons

- Vi försöker ha vissa saker som är återkommande. Det ger en trygghet och en vi-känsla, säger läraren Annika Nordström.

Att eleverna skulle tröttna på traditioner verkar det inte heller finnas någon risk för.

- Nej, det är bara kul, säger Ida Holm och får medhåll av kompisarna Matilda Olofsson och Maria Andersson.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons