Annons

Julen firades med julbord och teater

Julmat, glögg och julmusik. När daglig verksamhet och LSS hade julfirande i Parken i går fanns alla ingredienser. Dessutom bjöd daglig verksamhets egen teatergrupp på underhållning.
Trelleborg • Publicerad 18 december 2013
Gabriel Morales Gonzalez, Sofie Olander och aktivitetsledaren Lolita Sandqvist var med i teaterpjäsen som besökarna på Parken fick som en del av daglig verksamhets julfirande.
Gabriel Morales Gonzalez, Sofie Olander och aktivitetsledaren Lolita Sandqvist var med i teaterpjäsen som besökarna på Parken fick som en del av daglig verksamhets julfirande.Foto: Foto: Tomas Nyberg

I rotundan stod borden juligt dukade i rött och vitt. Samtidigt satt alla deltagare bänkade i rader framför scenen i Trelleborgssalen. Spänt väntade de på att få se vad teatergruppen hittat på denna gång.

– Det handlar om en familj med en mamma, en pappa och fyra barn. Det är morgon och på morgonen är det mycket stress. Ingen hittar vad de letar efter och alla går omkring som yra höns, förklarade Bert Linde som fungerade som sufflör till pjäsen när rollinnehavarna nyss gått upp på scenen.

Annons

Pjäsen, som aktivitetsledaren Lolita Sandqvist skrivit tillsammans med deltagarna, har döpts till Jösses 2013. Lolita Sandqvist fick spela mamman i familjen som efter en kaotisk morgon går till en önskebrunn, släpper i en peng och möter en ängel. Rollen som ängel spelades av Sofie Olander. Hon älskar att spela teater men var pirrig innan premiären inför föräldrar och anhöriga i torsdags.

– För mig var det väldigt nervöst, säger hon.

Gabriel Morales Gonzalez spelar ängelns hjälpreda och han gillar att stå på scenen.

– Allt har varit fenomenalt med teatern den senaste tiden. Det gör mig så glad när alla skrattar i publiken, sade han efter föreställningen.

Oliwer Enulf berättar att gruppen har övat hela hösten.

– Vi har teater en gång i veckan, på torsdagar, säger han.

Som avslutning på föreställningen bjöd gruppen även på en Abba-låt framförd på teckenspråk. Jenny Almroth var en av dem som hjälpte till med tecknen.

– Jag har haft hand om rekvisita också, säger hon.

Att teater är populärt på daglig verksamhet märks, inte minst på antalet deltagare.

– Nu har vi fått begränsa det till ett visst antal personer. Så det är bara om någon hoppar av som det kan komma in någon ny, säger Lolita Sandqvist.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons