Annons

Jul i byns hus

För tredje året höll Smyge byalag julmarknad i Gilleshuset i Smygehamn på söndagen.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2013
Kristina Badelt från Smygeboden säljer tyger på Smyge byalags julmarknad.
Kristina Badelt från Smygeboden säljer tyger på Smyge byalags julmarknad.Foto: 

Julstjärnor och hemstöpta ljus har varit i centrum tidigare på Smyge byalags julmarknad. Ett par nya inslag hade sällat sig till skaran av utställare i år under den tredje julmarknaden. Marknadsbesökarna kunde botanisera bland smycken, hantverk, tyger, hembakade kakor, fika på glögg och pepparkaka och pröva lyckan i lotteriet. Men tidigt under söndag förmiddag var det ännu lugnt i Gilleshuset.

- Det går bara bra. Just nu är det inte så många här men de kommer, lovade Karin Trulsson, ordförande i Smyge byalag och berättar att alla utställare är lokala.

Annons

- Det är viktigt för oss att kunna erbjuda det lokala till besökarna. Och vi har ju inte så stor plats så det går knappast in fler utställare här nu, säger hon.

Maj-Britt Andersson från Smygehamn och Marianne Jönsson från Trelleborg var två av besökarna. De har varit på alla tidigare marknader.

- Jag har köpt lappteknik av Smygeboden, säger en nöjd Maj-Britt Andersson.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons