Trelleborg

Mamman: ”Vi har inte gett upp hoppet”

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto:Robin Nilsson

Journalisten Kim Wall, som var med på den egentillverkade ubåten, kommer från Trelleborg. Mamma Ingrid Wall säger att hon hoppas att dramat ska sluta väl.

– Vi följer media, det är det enda vi kan göra. Vi har inte gett upp hoppet. Jag tror att alla vet hur vi mår nu. Men vi har fått väldigt mycket stöttning och det är vi djupt tacksamma för, säger Ingrid Wall, Trelleborgs kommuns kommunikationschef och mamma till den försvunna journalisten Kim Wall.

Kim Wall är uppvuxen i Trelleborg men har bott utomlands under flera år. Bland annat har hon studerat journalistik på Columbia University i USA. De senaste åren har hon bott både i New York och i Peking.

I dag är hon en frilansande journalist och har jobbat för bland andra New York Times och The Guardian. Hennes artiklar har blivit översatta till många språk och hon har arbetat över stora delar av världen. Hon har också fått flera priser för sitt arbete.

Det var för att skriva ett reportage om den egentillverkade ubåten i Öresund som hon följde med den danska båtägaren på torsdagen. Klockan 11 på fredagen sjönk båten och ägaren kunde räddas.

Ubåtsägaren är misstänkt för dråp och ubåten har bärgats för undersökning. Under lördagen kommer häktningsförhandlingar att pågå. Mannen nekar till brott och uppger att Kim Wall steg i land redan under torsdagskvällen. Men efter att hennes sambo inte har fått tag på henne slog han larm. Han kontaktade polisen under fredagsmorgonen och samtidigt fick hennes familj i Trelleborg reda på att hon är försvunnen.

– Det är med stor bestörtning vi, hennes familj, tagit emot beskedet att Kim saknas efter ett reportageuppdrag i Danmark. Hon är starkt fokuserad, ambitiös och hängiven sitt arbete. Hon skriver ofta om sociala frågor, utrikespolitik, popkultur och jämställdhetsfrågor, säger Ingrid Wall.

Fakta

Uttalandet från familjen

"Det är med stor bestörtning vi, hennes familj, tagit emot beskedet att Kim saknas efter ett reportageuppdrag i Danmark. Vi tror och hoppas innerligt att hon ska återfinnas välbehållen.

Kim är 30 år gammal, och utbildad bland annat på Sorbonne i Paris, London School of Economics i London samt Columbia universitet i New York. Det var vid Columbia hon avlade sin masterexamen i journalistik 2013.

Sedan dess har hon haft hela världen som sitt arbetsfält och rapporterat bland annat från Stilla havet, Afrika, Asien och USA. Hon är stationerad i New York och Beijing.

Kim är starkt fokuserad, ambitiös och hängiven sitt arbete. Hon skriver ofta om sociala frågor, utrikespolitik, popkultur och jämställdhetsfrågor."

Visa mer...