Jörgen Flink föreslås som ny kulturchef

Upplevelseförvaltningen i Trelleborg ska förändras och kulturen lyftas fram. En ny kulturchef och en fritidskonsulent ska utses, enligt ett förslag som är väl förankrat i nämnden.
Trelleborg • Publicerad 27 mars 2002

Till ny kulturchef föreslås Jörgen Flink, ledare för Musikskolan i Trelleborg och till fritidskonsulent föreslås Mats Rengbo. Upplevelsenämnden kunde dock inte fatta beslut om förslaget till ny organisation på sitt senaste sammanträde i tisdags. En del förhandlingar enligt MBL återstår innan nämnden kan ta upp saken och därför bordlades ärendet till nästa sammanträde. Enligt förslaget ska den nya kulturchefen ha det övergripande ansvaret för musikskolan, biblioteket, museet och allmänkulturen, direkt under upplevelsechefen Lars-Göran Canerholm. Fritidskonsulenten ska ansvara för kontakterna med fritidsföreningarna i kommunen, direkt under upplevelsechefen. Konsulenten ska ansvara för kontantbidrag, fördela tid i anläggningar samt stödja och hjälpa föreningar vid genomförandet av arrangemang. Dessutom ska konsulenten utveckla både inom- och utomhusanläggningarna och verka för att dra idrottsevenemang till Trelleborgs kommun.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.