Annons

Jorden runt på årlig uppvisning

Phileas Fogg åkte jorden runt på 80 dagar i Jules Vernes klassiska roman med samma namn från 1873. I Östra Torp GF gjorde man resan tre gånger i helgen. Fast på bara 80 minuter.
Trelleborg • Publicerad 11 maj 2014
Ledarna är beredda att ta emot Alva Enelund när hon hjular på mattan.
Ledarna är beredda att ta emot Alva Enelund när hon hjular på mattan.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Under den dryga timmen guidades besökarna runt världen. Från Londons gentlemannaklubb via bland annat Paris, Egypten, Bombay och Nordamerika tillbaka till London igen. Valet av tema för årets uppvisning var ingen slump.

– Alliansföreningen fyller 80 år i år, så därför tyckte vi att jorden runt på 80 dagar var ett passande tema, säger Maria Hjern, ordförande för Östra Torp GF.

Annons

Gymnastikföreningen har traditionsenligt en större uppvisning varje vår då man visar upp sin verksamhet. Under helgen som gick hade man tre föreställningar, och som traditionen också bjuder var biljettrycket stort.

– Det är fullsatt på alla tre föreställningarna, och biljetterna har varit slut sedan länge, berättar Maria Hjern.

Föreningen har imponerande nog för en liten by cirka 220 aktiva barn och ungdomar i föreningen. Nästan alla var på plats under helgens uppvisning, och även ett 50-tal ledare var där och hjälpte till.

Alla grupperna hade varsitt eget uppvisningsprogram. De äldsta truppgymnasterna utförde avancerade hopp och volter medan de allra yngsta i grupperna Bamse och Filuren (födda 2009 respektive 2008) höll sig på sin nivå med ljushopp och kullerbyttor.

I fokus stod också det nya så kallade tumblinggolvet, ett golv med särskild svikt som minskar skaderisken vid hoppträning, som klubben kunnat införskaffa med hjälp av sponsorer.

Nästa punkt i alliansföreningens 80-årsfirande är Smygekarnevalen den 6 juni.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons