Jordberga laddar för ny oktoberfest
Det är tredje året som Jordberga gods i samarbete med lokala öltillverkaren Hönsinge Hantwerksbryggeri ordnar Oktoberfest i Herrskapstallet, med plats för uppåt 250 personer. Och de senaste åren har man delat ut enkäter för att få feedback.
– Det visar sig till exempel att folk har tyckt det varit jobbigt att köa vid insläppet och att musiken slutar väl tidigt. Då har väl tyrolermusiken slutat runt 22.30 och festen en timma senare, berättar Magnus Servin på Hönsinge.
Lösningen blir att börja med ett tvåtimmars förmingel, och att låta en discjockey ta vid efter umpa-bumpakapellet Eis Bitte. Man har också ett eftersläpp för dem som inte vill äta middag.
– Vi närmar oss det optimala konceptet, säger Magnus Servin, som dessutom utlovar en specialtillverkad oktoberfestsejdel till alla som kommer klädda i lederhosen eller ”dirndl”.
– Vi försöker ju höja feststämningen ytterligare. Och det blir roligare om man åtminstone gör ett kreativt försök med klädseln, efter bästa förmåga.
– Vi gör också små justeringar på vår egen oktoberfestöl, som i år är lite maltigare och fylligare.
Oktoberfesttraditionen verkar ha fått fäste i södra Sverige, och konkurrensen om publiken hårdnar. I år är inte Jordberga ensamma på plan i Trelleborg.
– Generellt tror jag att folk tycker det är kul med en stor fest med dryck och mat, säger Magnus Servin. Vi ser en hel del större sällskap på tio-tolv personer som är vill ha en trevlig kväll, helt enkelt. Sedan är det ju förpackat som en oktoberfest, vilket kanske gör det lite festligare.
– Men vi har naturligtvis alkoholfria alternativ, tillägger han. Vi vill inte att folk ska bli packade och sköta sig illa, då har vi misslyckats. Är det bara ett fylleslag, då är det inte en riktig oktoberfest.