Jon Norén slutar som badhuschef Öppnar antikvitetsaffär och jobbar halvtid för kommunen

Efter exakt 100 månader som badhuschef i Trelleborg lämnar Jon Norén sin tjänst, för att istället jobba med projekt som kan utveckla kommunen.
Trelleborg • Publicerad 11 mars 2005
Jon Norén. BILD: TOMAS NYBERG
Jon Norén. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Det där med 100 månader är ett kuriosum som Jon råkade komma på när han tittade tillbaka på sina åtta år och snart fyra månader som badhuschef. Men så gillar han kuriosa också.

Halva anledningen till att Jon slutar den 1 maj är att han öppnar antikvitetsaffär i Svanshall på Kullahalvön, där han bor sedan något år tillbaka. Butiken ska han sköta på halvtid, medan han fortsätter att jobba som projektledare för Trelleborgs kommun på halvtid.

– Det är precis vad jag vill, kommenterar Jon, som jobbat hos kommunen sedan 1983.

– Jag får jobba med kreativa grejor i kommunen och med mina antikviteter, och det känns jättebra.

När det nya badhusbygget i Trelleborg blev verklighet fick Jon Norén uppgiften att utveckla och marknadsföra verksamheten.

Han har också fått turk- och relaxavdelningen renoverad och infört innovationer som extrembastu med honung och stand-up kvällar i bassänghallen med mera.

– Jag har trivts jättebra, säger Jon Norén.

– Och vi ska vara stolta över vårt badhus, vi har fått mycket för pengarna. Kombinationen av den nya motionsbassängen och det gamla fina funkisbadet gör det jättefint.

– Mest stolt är jag över den fina personalen, säger Jon. Och över att badet blev som det blev, och att vi utvecklat det här med fester och arrangemang. Man ska använda kommunens anläggningar maximalt, på bästa sätt.

Han ser sig inte som någon lysande administratör, utan mera som någon som drar igång och utvecklar verksamheter. Då måste man förr eller senare gå vidare. Vad för sorts projekt han ska jobba med efter 1 maj är Jon Norén avsiktligt diffus om. Det finns idéer både hos honom själv och andra i kommunen, säger han, som är värda att utveckla vidare. Det kan röra fritidsområdet, men även andra verksamheter.

– Kommunen har utvecklats fantastiskt, säger Jon Norén. Det har hänt enormt mycket, och det återstår mycket att se fram emot framöver för dem som bor i kommunen. Vi har ett fantastiskt läge.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.