Annons

Jobbtrampare belönade med cyklar

Det lönar sig att trampa till jobbet. Av 525 deltagare var det sex trelleborgare som vann var sin cykel, värd 4 000 kronor vardera.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2003
BILD: JOHAN PERSSON
BILD: JOHAN PERSSONFoto: 

Från vänster Ann-Marie Lundahl, Lilly Jensen, Lena Sandberg, Göran Engman, Agneta Cederholm Kullgren och Eva Olofsson BILD: JOHAN PERSSON Anne-Marie Lundahl är en av de lyckligt lottade. Hon har cyklat mellan bostaden i Dalköpinge och arbetsplatsen på lasarettet, en stärkande tur på sex kilometer. - Jag har fått bättre kondition och sparat en hel del bensin och varit miljövänlig, eftersom jag inte har kört bil, säger hon. Ann-Marie Lundahl har liksom de andra cyklat minst tio arbetsdagar under fem veckor, mellan 8 september och 12 oktober. Greger Persson från Kommunal teknik och Kurt Cederholm från Korpen har dragit de sex som vann en cykel. Bakom kampanjen Cykla till jobbet, som hittills genomförts sex gånger, står MöTs, Miljö- och trafiksäker kommun i samarbete med Vägverket. Den här omgången var 76 trelleborgsföretag involverade i projektet. - Vi är nöjda med att så många ställde upp i Cykla till jobbet. Vi kan självklart bli ännu bättre. Nästa gång, om det blir någon, siktar vi på minst 550 deltagare, säger Greger Persson, som tycker att det är för få män som varit med i projektet. - Män är i allmänhet mer bekväma och kör hellre bil än cyklar, säger Persson, som samtidigt noterar att fler använde cykelhjälm än tidigare. Förra gången använde 3, 6 procent av cyklisterna skydd på huvudet och nu senast var det 5,3 procent, det vill säga 28 cyklister som hade hjälm. - Vi hoppas självfallet att fler inser att man är bättre rustad om man skyddar huvudet under sina cykelturer, säger han.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons