Annons

Jobboro i Trelleborg

Finländska industrikoncernen Metsos sparplan skapar oro för jobben vid fabrikerna i Skellefteå och Trelleborg. Båda fabrikerna tillhör affärsområdet Metso Minerals.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2003

Hur många arbeten som är i fara är oklart. Varken Bertel Langensköld, koncern-vd på Metso Minerals i Finland eller Bengt Dehlén, vd för Metso Minerals i Trelleborg, vill säga något före MBL-förhandlingar. - Det innebär många diskussioner, så det lär dröja ett bra tag innan vi kan ge besked, säger Bertel Langensköld, till Norra Västerbotten. Han svarar inte på en fråga om huruvida hela fabriken i Skellefteå med 200 anställda riskerar att bli nedlagd. Metso, med huvudkontor i Helsingfors, har cirka 27 000 anställda runt om i världen. I juni presenterades ett sparprogram där målet är en resultatförbättring på 900 miljoner kronor per år. I oktober fick 40 anställda varsel vid Metso Paper i Sundsvall.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons