Annons

Jobbmässan är tillbaka – och den har växt

I fjor ordnades för första gången en jobb- och utbildningsmässa i Trelleborg. Arrangörerna på kommunen och arbetsförmedlingen blev så nöjda med resultatet att de bestämde sig för att göra om det.
Trelleborg • Publicerad 13 mars 2010

På tisdag är det dags igen. Då dukar skolor och arbetsgivare upp bord med information, gratispennor och bjudkarameller med loggor på inne i Parken. Arrangörerna på kommunen och arbetsförmedlingen hoppas att mässan blir minst lika välbesökt som i fjor.

Då fick vi släppa in folk i omgångar för att det blev så trångt inne i rotundan, minns Eva Chelbat på Arbete och försörjning.

Annons

Av den anledningen har man i år utökat och håller till även i Trelleborgssalen. Där ska alla workshops finnas, medan det 70-talet utställare från skolor, arbetsgivare, olika föreningar och förbund blir kvar i rotundan.

Egentligen finns det ju allt man kan behöva, samlat på ett och samma ställe, säger Katarina Nelander på arbetsförmedlingen.

En sådan här chans får man bara inte missa som arbetssökande, fyller hennes kollega Johanna Thulin i.

Reaktionerna efter förra årets mässa har varit positiva. En del företag har själv ringt upp för att be om en plats på årets mässa och även bland de arbetssökande har responsen varit bra, menar Birgitta Granberg på Arbete och försörjning.

Jag tror att de flesta tycker att det är positivt att få prata med en arbetsgivare. Det är inte alltid man kommer så långt som till en intervju, säger hon.

Katarina Nelander håller med och tipsar alla som söker arbete om att ta med sig sitt CV till Parken.

Alla som är inskrivna på Arbete och försörjning i Trelleborg, samt arbetsförmedlingens arbetssökande i hela upptagningsområdet som sträcker sig ända till Simrishamn har bjudits in. Dessutom har alla sistaårselever på Söderslättsgymnasiet fått en inbjudan. Totalt har upp emot 4500 inbjudningar skickats ut.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons