Annons

Jobb service syd avvecklas

Lönsamheten var inte tillräcklig. Jobb service syds årsstämma har beslutat, på styrelsens uppmaning, att avveckla den ekonomiska föreningen.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2013

Lönsamheten var inte tillräcklig. Jobb service syds årsstämma har beslutat, på styrelsens uppmaning, att avveckla den ekonomiska föreningen. De tolv anställda på Jobb service syd kommer troligtvis att jobba kvar under uppsägningstiden.

– Ekonomin gick inte ihop i verksamheten. Vi såg att de pengar som kom in räckte för att täcka de anställdas löner. Men det gick inte för att bekosta en verksamhetsledare. Då går det inte att driva verksamheten vidare och därför gick det inte, säger kommundirektör Jonas Rosenkvist.

Annons

Jobb service syd, tidigare Lagom tjänst, har under många år kunna erbjuda långtidsarbetslösa anställning och erfarenhet som sedan fungerat som en sluss till andra jobb.

– Genomströmningen har varit bra. Jobb service syd har i många fall lett till att människor fått jobb på annat håll. På det sättet har det varit lyckat, säger Jonas Rosenkvist.

Kan inte det ses som skäl att fortsätta verksamheten?

– De åsikterna har funnits. Men ett annat problem var att kommunen från början skulle garantera att köpa in ett visst antal tjänster från Jobb service syd. Detta har man haft svårt att klara av.

Vad som händer med de tolv anställda är oklart.

– Vi får se till varje enskild individ vad som är den bästa lösningen.

Oppositionsråd Catherine Persson (S) har tidigare varit kritisk hur Jobb service syd drivits och menat att man skulle ha avvecklat föreningen och för att driva det i kommunal regi istället:

– Det som hänt nu är tråkigt, men inte särskilt förvånande. Företagsorganisationen har varit otydlig. Man måste veta vem som leder och i vilket syfte. Det är naturligtvis bra att människor fått sin försörjning genom detta. Men det hade gått att ordna på annat sätt, säger hon.

Martin Falkenby
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons