Annons

Jimmie Åkesson till Trelleborg igen

Trelleborg • Publicerad 10 april 2014
Den 3 april besökte Jimmie Åkesson (SD) Trelleborgs hamn. Den 28 april kommer han till Rådhustorget.
Den 3 april besökte Jimmie Åkesson (SD) Trelleborgs hamn. Den 28 april kommer han till Rådhustorget.Foto: Foto: Fanny Nyberg

Jimmie Åkesson (SD) kunde inte hålla sig borta från Trelleborg särskilt länge. Den 28 april, knappt fyra veckor efter studiebesöket i staden, kommer partiledaren tillbaka. Den här gången för att hålla ett tal på Rådhustorget med anledning av det stundande EU-valet, enligt Helmuth Petersén (SD), oppositionsråd i Trelleborgs kommun.

Jimmie Åkessons besök den 3 april blev mycket uppmärksammat. Inte så mycket för vad han gjorde, utan mer för vad han inte gjorde. Först ställdes en inbokad boksignering på Valengallerian in, och därefter stoppade ledningen på Söderslättsgymnasiet ett inbokat besök där Jimmie Åkesson skulle gå på rundvandring med rektorer.

Annons

Anledningen till beslutet var att skolledningen fått indikationer på att någon utifrån skulle försöka störa tillställningen, och att man därmed inte kunde garantera elevernas säkerhet.

Jimmie Åkesson besökte istället Navigatorcentrum, hamnen, Silverängens äldreboende och Trelleborgen.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons