Annons

Jimmie Åkesson (SD) vill vinna kritiskas röst

Måndagen var så hektisk för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han tappade rösten. Några ord fick han dock fram när han besökte Trelleborg och talade inför EU-valet.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2014
Jimmie Åkesson (SD), som nyligen besökte Trelleborg, kom på måndagen åter. Den här gången i sällskap med Peter Lundgren som är nummer två på partiets lista inför EU-valet.
Jimmie Åkesson (SD), som nyligen besökte Trelleborg, kom på måndagen åter. Den här gången i sällskap med Peter Lundgren som är nummer två på partiets lista inför EU-valet.Foto: Foto: Fanny Nyberg

– Jag tappade rösten när vi var i Kristianstad, men jag ska försöka ändå. Jag har ju förstärkning med mig om det inte skulle gå, inledde Jimmie Åkesson på Rådhustorget.

Han syftade på Peter Lundgren, partiets andranamn på listan inför valet till Europaparlamentet den 25 maj. Med start på måndagen åker partiledaren på turné genom landet tillsammans med Peter Lundgren och Kristina Winberg, som är förstanamn på listan. Totalt ska 80 kommuner besökas. Förutom Trelleborg stannade turnén även till i Karlshamn, Kristianstad, Ystad och Vellinge under måndagen.

Annons

– Detta är ett val som inte väcker så stort intresse varken bland medborgare eller i medierna. Men om man är kritisk till EU bör man rösta den 25 maj, sa Jimmie Åkesson som nyligen gjorde ett studiebesök i Trelleborg.

Jämfört med i Ystad, där Sverigedemokraterna några timmar tidigare lockat storpublik, var det en relativt liten skara som kommit för att lyssna på partiledaren.

Maria Sällberg
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons