Annons

Jennys flodhästar ställs ut

Hur gör man en barnbok? Den frågan har illustra-tören Jenny Holmlund fått många gånger. Nu har hon satt upp en utställning som ger svar.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2007
Jenny Holmlund ställer på biblioteket ut berättelsen om hur hennes figur Folke blev till. Bild: Claes Nyberg
Jenny Holmlund ställer på biblioteket ut berättelsen om hur hennes figur Folke blev till. Bild: Claes NybergFoto: 

- Ge inte upp. Det blir bättre med tiden. Och tänk på för vem du berättar.

De råden ger Jenny Holmlund i en utställning på biblioteket i Trelleborg. Hon är malmöbon som ursprungligen kommer från Trelleborg och har jobbat som illustratör sedan många år. Nu har hennes andra barnbok kommit ut som handlar om flodhästsyskonen Folke och Flora.

Annons

- Flora är storasyster och Folke lillebror. Men de skiftar lite i dominans. Ibland är det Flora som räddar Folke när han är rädd och ibland är det lillebror som får vårda sin storasyster när hon har skadat sig, berättar Jenny Holmlund.

Hon har många gånger fått frågor om hur man bär sig åt för att göra en barnbok. Intresset verkar vara stort. Därför bestämde hon sig för att göra en utställning om hur hennes senaste bok blev till. En av utmaningarna är att tänka sig in i barnens värld.

- Jag har ett syskonbarn som heter Molly. När jag ritar tänker jag mig att jag har henne i knät och berättar för henne. På det sättet når jag min målgrupp, säger Jenny Holmlund.

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons