Annons

Jennifer har Parton och Piaf i stämbanden

TA:s första luciakandidat Jennifer Nilsson har det senaste året lärt sig sjunga på egen hand och även börjat på lärarutbildningen i Malmö. Det kreativa är den gemensamma nämnaren.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Utbildningen har nämligen en speciell inriktning mot kultur, media och estetik, berättar Jennifer. Hon ska undervisa grundskoleelever med olika estetiska och visuella hjälpmedel.

Det var just det kreativa som fick henne att välja utbildningen. För vid sidan om studierna både sjunger hon, skriver egen musik, filmar, gör sina egna musikvideor och spelar lite gitarr. Jennifer har spelat in några låtar tillsammans med sin pappa och lagt ut dem på sin blogg.

Annons

Att hon sökte till Trelleborgs lucia beror också på att hon älskar att sjunga. Men Jennifer har inte sjungit i kör som många andra luciakandidater har gjort. I stället har hon det senaste året börjat sjunga tillsammans med sin pappa som spelar många olika instrument.

– Det var faktiskt först i år som jag kom på att jag kunde sjunga. Jag ville så gärna kunna det så jag har övat jättemycket själv. Jag har tyckt om att sjunga sedan jag var liten men det har kanske inte låtit lika bra. Men nu har jag suttit och övat till låtar. Man lyssnar och tänker "så här vill jag kunna sjunga" och till sist lyckas man sätta de tonerna. Då blir man glad.

Jennifer tycker själv att hon har en speciell röst, som passar till den lite äldre, jazziga musik som hon gillar. Hon har fått höra att hennes röst påminner om Dolly Parton och att hon har ett vibrato som Edith Piaf.

Lucas Dietrichson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons