Annons

Jeerk lät barn dansa sittandes

Många barn hade svårt att sitta ned under onsdagens rockshow med Jeerk. Flera härmade aktörerna på scenen och hoppade från sina stolar ned på golvet.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2007
Som avslutning använda Jeerk de stora tunnorna till att trumma på.
Som avslutning använda Jeerk de stora tunnorna till att trumma på.Foto: 
Ju yngre åskådarna var, desto mer rörde de sig under showen.
Ju yngre åskådarna var, desto mer rörde de sig under showen.Foto: 
Jeerk steppade inte bara, de blåste även i flaskor och brottades med mikrofonstativ. Bild: Albin Brönmark
Jeerk steppade inte bara, de blåste även i flaskor och brottades med mikrofonstativ. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Fem killar med rutiga byxor som kallar sig Jeerk var kulturlovets onsdagsnöje för Trelleborgs skollediga. Drygt 150 personer hade kommit till Rotundan på Parken för att se dem steppa och sjunga.

– Hur är läget, är det bra? säger en av de unga männen i bandet. Spridda mummel hörs i publiken. Mannen på scenen suckar och tittar besviket ut i publiken. Flera skrattar.

Annons

– Vi tar det en gång till... Är allt bra? Nu hörs ett tydligt "ja" från publiken. Mannen på scenen skiner upp. En liten kille ropar: "Ja, faktiskt."

Sen kör de igång igen. Steppandes, sjungandes och rappandes underhåller de publiken. I publiken sitter bland annat 20 unga från Östra skolans fritidshem. De är sex till tio år och många av dem är så vilda i sin dans att lärarna ber dem att sitta still.

Männen i bandet ser sportiga ut och har fäst metallplattor på sina tennisskor för att steppandet ska höras ordentligt. När de trär på sig hockeyutrustning, matchtröjor från Frölunda Indians, och slår med klubborna i marken hörs kraftiga smatter i lokalen. I deras show ingår också så kallad mänsklig beatbox. Kraftfulla ljud, till exempel bastrummor, skapas med den egna rösten.

Efter showen kunde barnen prova på danserna i en workshop som Jeerk höll i.

– Det är fortfarande två platser kvar på workshopen, jag tror folk blev lite förskräckta av att kulturlovet är så proffsigt, säger kommunens arrangör Rebecca Segerhagen.

En minut efter showens slut anmälde sig tre till och även workshopen var full.

Johan Nordström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons