Annons

Jeans en slitstark musikal

Grease is the word?eller, förlåt, jeans is the word. Så heter nämligen den variant av succéfilmen och -musikalen "Grease" som Modeshögskolans elever spelar den här veckan.
Trelleborg • Publicerad 24 november 2003
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

- Vi har inte med hela handlingen från filmen, och då får man inte heller kalla den för "Grease", förklarar Louise Olsson, en av aktörerna. - Vi har bara med de roligaste bitarna. Som pajkastningen och sånt! Inte bara pajkastningen - med "pajer" i äkta grädde som inte såg allt för obehagliga ut att få i plytet - var med när det på måndagsmorgonen var dags för en första uppvärmningsshow av "Jeans". Dock inte på Modeshög, eftersom skolan inte har någon stor och bra samlingssal. Det fick bli Liljeborgsskolans hörsal i stället. Det virvlade av dans, skinnjackor, koreograferade handviftningar och teaterposer när Modeshögs fyrsexor med stor entusiasm spelade upp. Dansnumren gjordes till förinspelad musik, men eleverna sjöng också vissa låtar själva, som Travolta- och Newton-John-duetten "You´re The One That I Want", försvenskad till "Det är dig jag vill ha". Eleverna har jobbat med föreställningen en dag i veckan sedan terminen började.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons