Annons

Jazzig eftermiddag på ABF

Visst går det att lära sig ett komplicerat instrument i vuxen ålder. – Jag tränar en timme varje dag, säger Hasse Borg, en av trombonisterna som spelade på ABFs måndagsjazz i dag.
Trelleborg • Publicerad 7 november 2005
051107 Claes Thunell i kvartetten Jazz 4 fun spelar ett saxofonsolo för publiken på ABFs måndagsjazz. I bakgrunden Björn Wennström, piano, Bengt Johansson, bas och Gunnar Ahlqvist, trummor. Bild: Claes NybergFoto: 

Kvartetten Jazzt 4 fun spelade jazziga evergreens för publiken medan regnet strilade ner längs fönstren på ABFs lokaler under eftermiddagen i dag. Den första måndagen i varje månad bjuds det på jazz, kaffe och kaka. I dag spelade dessutom tre trombonister ur En ton i veckan Big Band. Varje vecka har de studiecirkel.

– De är bevis för man inte måste vara barn för att kunna lära sig spela, säger Gert Gustafsson leder cirkeln och arrangerar måndagsjazzen.

Annons

Trombon är ett svårt instrument att lära sig eftersom det inte finns några givna toner, berättar han.

En av de tre trombonisterna, Hasse Borg, började spela instrumentet när han var 68 år gammal. I dag är han 75, och övar varje dag.

– Trombon är det första instrumentet jag har lärt mig. Med lite envishet och jävlaranamma så går det, säger han.

Jessica Bloem Pettersson

0410-54569

jessica.bloem.petterssonallehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons