Annons

Jazzen och bluesen intar magasinet

Scener byggs, mickar riggas, kött marineras och ölfat installeras. Rutinen sitter som en smäck. Men i horisonten lurar regnmolnen.
Trelleborg • Publicerad 28 juli 2011
Bengt Jönsson är med och förbereder inför årets upplaga av "Jazz i Smyge" 2011.
Bengt Jönsson är med och förbereder inför årets upplaga av "Jazz i Smyge" 2011.Foto: 

På gården utanför Köpmansmagasinet pågår febril aktivitet. Tiotalet personer jobbar för fullt inför helgens festival. Idag klockan 15:30 måste allt vara klart. Då ska de första tonerna rivas av på Smygehuks alldeles egna jazz- och bluesfestival. Håkan Fredriksson som varit med sedan starten är bara orolig för en sak: att vädret ställer till det. Ett häftigt skyfall fyllde häromdagen hela gårdsplanen och en lång rännil fick grävas för att leda ut vattnet mellan husen.

– Jag hoppas att det blir strålande väder, vindstilla och lugnt, säger han.

Annons

Det värsta som kan hända är om ett skyfall med kraftiga vindar drar in från öst.

– Då är vi helt utan skydd, säger han och pekar på ett gatt mellan husen.

Ett tiotal personer är med bygger upp festivalområdet men Håkan Fredriksson har förberett och bokat artister hela året. Allt för att omkring 250 gäster per kväll ska kunna avnjuta musiken från ett tjugotal band med cirka hundra musiker. Men att bygga några loger till musikerna är det inte tal om.

– Nej, det här är den lilla mysiga festivalen med det stora utbudet och närkontakt till musiken, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Ossian Sandin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons