Jazzen konkurrerade i Trelleborg

Det är inte bara från Smyge som det hörs jazztoner i helgen. Under lördagsförmiddagen blandades gatubullret i Trelleborg med svängig jazz, både från Kafé Vattentornet och från Rådhustoget.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2004

Vid Vattentornet hade Goodmankvartetten riggat upp sina instrument. Nyss hemkomna från en konsert på Bornholm bjöd de trelleborgarna på en stunds förmiddagsjazz som hördes ut över den pågående torghandeln. BILD: JEANETTE LARSSON Mister Hugo Boss, en fyraårig tysk dvärspets, satt i knät hos Leif Persson och såg ut att digga lika mycket som husse. - Han älskar musik. När vi inte är hemma så ligger han vid radion och lyssnar, intygade matte Mona Jando. De tre väninnorna Gun Treble-Reed, Ulla Slågrup och Ann-May Jönsson hade tagit plats vid ett bord framför den lilla scenen. - Det är så trevlig underhållning och så ser man alla trelleborgare, konstaterade Gun Treble-Reed. Precis samtidigt kunde man lyssna på dixielandinspirerad jazz på andra sidan Valens köpcentrum. Det nystartade Royal Garden Jazz med trombonisten Sven Anberg i spetsen hade satt upp sina instrument på Rådhustorget. Här spelade de dels för att glädja shoppande trelleborgare och dels för att påminna om jazzfestivalen i Smyge. Att två jazzband spelar exakt samtidigt i Trelleborg och därmed konkurrerade om publiken hör till ovanligheterna. Men Håkan Fredriksson, arrangör för jazz i Smyge, tyckte inte att det gjorde så mycket. - Det är viktigt att vi visar att jazzen är en livsform som det inte kan bli för mycket av, menade han.

Jeanette Larsson bild.ta@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.