Annons

Jättelik tjuvgömma i tegelbruk

När portarna öppnades stod det där, över hundra lastpallar fulla med stöldgods från olika långtradarstölder. Ligan hade ett helt lager på gamla tegelbruket i Östra Grevie.
Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2007

Så vitt det är känt så hänger inte tjuvlagret i Östra Grevie samman med de långtradarstölder som skett i Trelleborg då bland annat ett stort antal platta TV-skärmar försvunnit.

– Vi har inte blivit kontaktade av Malmöpolisen, säger kriminalkommissarie Ann-Christine Sjöbäck på Trelleborgspolisen.

Annons

Polisen har spanat efter vilka gärningsmännen till de fräcka långtradarstölderna kunde vara. Så småningom koncentrerades spaningarna till ett mindre antal. När polisen väl slog till i Östra Grevie hittade man stöldgods som, innan en ordentlig inventering gjorts, värderas till omkring 10 miljoner kronor.

Tjuvarna har stulit hela lastbilar eller trailers som stått uppställda i hamnarna i Malmö och Helsingborg samt på en speditionsfirma utanför Köpenhamn. De stulna lasterna omfattar allt från choklad till hemelektronik över märkeskläder, leksaker och datorer. Troligen har lastbilarna körts till Östra Grevie där de tömts på sitt gods.

Två trailers som stals utanför Köpenhamn tömdes och kördes sedan tillbaka till speditionsfirman, tomma.

Fem män, bosatta i Malmö och Arlöv sitter häktade, misstänkta för grovt häleri medan två kvinnor som också är misstänkta släppts av åklagaren.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons