Annons

Järnvägsgodset kan flyttas till Trelleborg

Nyligen flyttade Unity Line delar av sin godstrafik mellan Polen och Sverige från Ystad till Trelleborg. Nu utreder Green Cargo en liknande flytt av järnvägsgodset.
Trelleborg • Publicerad 30 mars 2007

– För närvarande har vi all järnvägstrafik till Polen via Ystad, men vi ser nu över trafiken för framtiden. Antingen stannar vi i Ystad, eller så flyttas trafiken till Trelleborg eller Malmö, säger Mats Hollander, informationschef på Green Cargo, före detta SJ gods.

Tidigast i början av nästa år kommer det ett besked om vilken eller vilka hamnar som Green Cargo satsar på i framtiden.

Annons

En orsak till att Green Cargo vill avvakta med sitt ställningstagande är att man vill invänta resultatet av den statliga hamnutredningen, där man ska peka ut vilka hamnar som det ska satsas på framöver.

– Det är troligt att det bara blir en hamn som vi väljer för godstransporterna, det är ju fråga om koncentration, säger Mats Hollander.

I dagsläget handlar det om 20 000 godsvagnar årligen som fraktas till och från Polen via Ystad.

Leif Borgemark, vd för Trelleborgs hamn, välkomnar Green Cargo till hamnen.

– Det är inga problem för oss att hantera ytterligare trafik, säger han, om Green Cargo beslutar sig för att satsa på Trelleborg.

Leif Borgemark berättar också att det ser mycket bra ut för trafiken via Trelleborgs hamn under början på detta år.

– Polentrafiken har gått bra och ökar än mer under mars än under februari, säger Leif Borgemark. Och vår två andra rederier har också ökat sin trafik mer än förväntat under början av året.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons