Annons

Jan Troell diplomeras av Skånska akademien

Jan Troell, Smygehamn, är en av tre skåningar som i år får utmärkelser av Skånska akademien för framstående insatser till fromma för kulturen i Skåne.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2003

Utmärkelserna delas ut på Skånska akademiens årsfest på Grand Hotell i Lund 8 mars. Jan Troell får sin utmärkelse för sin "förnämliga regissörskonst, icke minst den uppskattade filmen om den skånska aviatrisen Elsa Andersson, Så vit som en snö, med dess sköna vyer av skånska landskap." Hyllningstalet till Jan Troell hålls av Helmer Lång. De båda övriga som får utmärkelser av Skånska akademien är Peter Larsson, tecknare, akvarellist och skribent samt Sven Landelius, civilingenjör och ansvarig för bygget av Öresundsbron. Högtidstalet vid Skånska akademiens årsfest hålls av Sixten Nordström.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons