Annons

Jan cyklar 550 mil

På torsdagen startade trelleborgaren Jan Lau Christensen sitt livs resa. Från jobbet i Bara tar han cykeln rakt norrut. Målet är Nordkap. Sedan vänder han söderut igen och slutar i Smygehuk.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2008
Rustade för långresa Jan Lau Christensen och Patrik Werholt hoppade i går upp på cyklarna för en nio veckors lång resa upp till Nordkap och tillbaka till Skåne. Bild: Anders Brunfors
Rustade för långresa Jan Lau Christensen och Patrik Werholt hoppade i går upp på cyklarna för en nio veckors lång resa upp till Nordkap och tillbaka till Skåne. Bild: Anders BrunforsFoto: 

Hela resan beräknas vara 550 mil och han tänker sig klara av den på nio veckor.

- Det får inte ta längre tid. Sedan börjar jobbet igen, säger Jan Lau Christensen och skrattar.

Annons

Han har förberett sig genom att cykla till och från jobbet varje dag, sex mil om dan. Men så långt som 550 mil har han aldrig cyklat förut.

- Som mest har det väl varit 100 mil, säger han.

Vad är det värsta som kan hända?

- Att man får ont i ett knä eller liknande. Bara kroppen håller ska det gå bra.

Hoppas du på bra väder nu?

- Ja, det vore tråkigt om det skulle regna lika mycket som förra sommaren. Men det får inte vara för varmt heller. Då blir det ju jobbigt att cykla, menar han.

Han tar med sig jobbarkompisen Patrik Werholt på resan. På torsdagen var de packade och klara. 25 kilo tar de med sig på cykeln, mer packning får det inte bli.

- Planen är att cykla 14 mil per dag i sex dagar. Sedan har vi en vilodag då vi tvättar och samlar krafter, säger han.

Vad är nästa mål?

- Vi får ju se hur denna resa går först. Men jag är sugen på att cykla på Island. Jag vet dock inte när det blir. Det går åt mycket semester och ledighet för dessa långa resor.

Sofia Bergström sofia.bergstrom@allehandasyd.se
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons