Annons

Jaktskytteklubb får 50 000 kronor

Fritidsnämnden satsar 50 000 kronor på bullerdämpande åtgärder på älgskyttebanan i Maglarp.
"Vi är tacksamma för alla bidrag", säger jaktskytteklubbens ordförande Per Larsson.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2012
Foto: Tomas Nyberg

Jaktskytteklubben hade begärt 160 000 kronor för att bullerdämpa älgskyttebanan. Men fritidsnämnden valde vid sitt senaste möte att stå för en knapp tredjedel av kostnaden. Alltså 50 000 kronor.

– Vi hade hoppats på mer. Men det är naturligtvis bättre än ingenting, säger Per Larsson.

Annons

Åtgärderna för att pressa ned bullret är klara sedan tidigare. Bland annat har bullerdämpande mattor och tak kommit på plats.

– Vi har gjort en inofficiell mätning. Då kom vi ner i runt 60 decibel. Tidigare låg vi på 76 och gränsvärdet går vid 70, säger Per Larsson.

Mats Svensson (KD) är ordförande i fritidsnämnden. Han menar att skyttecentrumet är en viktig del av föreningslivet.

– Därför väljer vi att gå in med den summan. Men besluten som avgör skjutbanans framtid på längre sikt måste fattas i fullmäktige, säger han.

Förra året fattade samhällsbyggnadsnämnden beslutet att bullret vid husen nära Maglarps skyttecentrum måste ligga under 65 decibel senast den 1 juni 2012. Ett beslut som skytteklubbarna överklagade till länsstyrelsen. Myndigheten gick på klubbarnas linje och ändrade gränsvärdet till 70 decibel.

Länsstyrelsens beslut har i sin tur överklagats till Mark- och miljödomstolen av personer som bor nära skjutbanan. En dom väntas inom kort.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons