Annons

Jakten på gamla kablar inleds nu

Kablarna i hamnen i Gislövs läge är gamla och utslitna. Först nästa år ska de bytas ut. Men efter den senaste tidens problem med strömförande vatten i boendes duschar tjuvstartas arbetet redan nu.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2013

I gårdagens tidning skrev TA om hur boende i Gislövs läge fått el i duschvattnet. I tisdags löstes problemet när två trasiga varmvattenberedare i hamnens servicehus byttes ut. Under onsdagen fortsatte kommunens tekniker jakten på vad som orsakat elfelet. De installerade två jordfelsbrytare i tvättstugan och varmvattenberedarrummet och gick igenom alla kablar på området för att se om någon av dem läcker ström.

De hittade då ett fel på en gammal kabel vid ”Tudehuset”. Därför är mistluren nu avstängd, i väntan på att kabeln ska grävas upp och ersättas av en ny.

Annons

– Jag har beställt fint väder, så att det ska funka för båtarna att hitta in till hamnen ändå, säger den tillförordnade gatuchefen Mikael Bergqvist.

Dessutom fungerar fortfarande hamnens ljus att navigera efter. Mikael Bergqvist hoppas ha löst problemet innan veckan är slut, om än med en provisorisk landkabel eftersom en stor del av kommunens personal är på semester.

Men det betyder inte att arbetet med att byta ut gamla kablar är över. 2014 ska en mer grundlig genomgång göras.

– Alla kablar i Gislövs läge är utgångna och ska bytas, säger Mikael Bergqvist.

Borde ni inte ha bytt ut dem innan de boende började få ström i duschen?

– Vi har inte fått budget att åtgärda hamnens kablar förrän 2014. Jag har nyss tillträtt och åtgärdar det här så fort som möjligt. Men visst, sånt här får absolut inte hända.

Lisa Kron
Nina Lind
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons