Annons

Jakten på en efterträdare sätter igång i sommar

Någon gång under sommaren kommer tjänsten som kommundirektör att annonseras ut. Det säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M). Men hur Christer Fredrikssons efterträdare ska rekryteras är inte klart.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2011
Foto: Albin Brnmark
Foto: Albin Brnmark
Ulf Bingsgård.
Ulf Bingsgård.Foto: Albin Brnmark

Så snart som möjligt kommer gruppledarna för kommunstyrelsens olika partier att kallas till möte. På agendan står två frågor: Hur ska den nya kommundirektören rekryteras och vilka krav ska ställas på kandidaterna.

– Vi får ta en diskusson och det är viktigt att företrädarna för partierna står på samma ruta både när det gäller processen och vilka krav vi ska ställa. Jag hoppas att vi kan ha en annons klar någon under sommaren men vi har också semestertider att ta hänsyn till, säger Ulf Bingsgård.

Annons

I samband med annonseringen kommer också en rekryteringsfirma att kopplas in.

Vilka är de viktigaste kraven som ska ställas på den nya kommundirektören?

– Att det är en lyhörd person som ändå kan ge stabilitet till organisationen. Vi ska också se över rollfördelningen mellan politiker och förvaltningschefer. Det gäller inte bara för kommundirektören, säger Ulf Bingsgård.

Det avgörande beslutet om vem som ska bli ny kommundirektör fattas av kommunstyrelsen. När Christer Fredrikssons fick jobbet deltog hela kommunstyrelsen i arbetet med att intervjua slutkandidaterna. Däremot tog man inte in några synpunkter från förvaltningscheferna. Något som enligt Ulf Bingsgård kommer att ske den här gången. Även det socialdemokratiska oppositionsrådet Catherine Persson vill att processen ska bli annorlunda jämfört med förra rekryteringen.

–Det blev en turbulent situation när Christer sas upp och det gör nästa rekrytering svårare. Därför måste kommunstyrelsen, och särskilt den styrande alliansen, diskutera hur denna rekrytering ska skötas, säger Catherine Persson.

Vilka är de viktigaste kraven att ställa på den nya kommundirektören?

– Vi i Socialdemokraterna har inte hunnit diskutera det än. Det är något som vi får fundera över, säger Catherine Persson.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons